Vitaminsaláta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 60 dkg
mirelit mexikói zöldségkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 10 dkg
koktélparadicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
színes bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
tökmagolaj |
884 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldségkeveréket sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsöpögtetjük és kihűtjük. A lilahagymát kockára, a koktélparadicsomot negyedekbe vágjuk, majd összeforgatjuk a zöldséggel és leöntjük ecetes salátalével. Hűtőbe tesszük. Tálalás előtt leszűrjük, tálra halmozzuk és színes borssal meghintve, tökmagolajjal megcsepegtetve adjuk asztalra.
Bundázott vagy szárazabb sült húsok könnyű körete vagy kísérője.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)