| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 evőkanál balzsamecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csokor angol zeller | 17 | 0.8 | 0.11 | 3.8 | 0.65 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk és kis kockára vágjuk. A szárzellert, a leveleivel együtt, felcsíkozzuk. A balzsamecetet, az olajat, a zúzott fokhagymát, a reszelt lilahagymát, cukorral, sóval és borssal fűszerezve, az alaplét hozzáöntve, öntetté keverjük. Majd a meleg burgonyával összekeverjük. A salátát, hagyjuk érlelődni, hűtőbe,n két órát, majd grillezett vagy rántott húsok mellé kínáljuk.