Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöld curry a tenger gyümölcseivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Hajón is elkészíthető, Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Hidegvérűek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db kaffir lime levél 0 ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
10 db garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
4 maréknyi fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
6 db fésűskagyló 85 12 2.7 3 0 108
30 dkg tengeri sügér ? ? ? ? ? ?
30 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 teáskanál tamarind paszta 0 ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 szál thai citromfű 0 ? ? ? ? ?
2 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál görögszéna mag 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
3 evőkanál halszósz 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kókusztejbe keverjük bele a darabokra vágott chilit, hagymát, és fokhagymát, tegyük hozzá a megőrölt fűszermagokat és a többi ízesítőt, a bazsalikom, a citromfű és limelevél kivételével, majd botmixerrel zúzzuk össze. A citromfüvet zúzzuk össze kalapáccsal. A halfiléket vágjuk kockára, a kagylókat gondosan tisztítsuk meg, a garnélák páncélját, a farokrész kivételével távolítsuk el. Mály serpenyőben vagy wokban tegyük fel melegedni a masszát, dobjuk bele a limelevelet és a citromfüvet. Forraljuk fel, szórjuk bele a kockára vágott padlizsánt, paprikát és a félbevagdosott paradicsomot. Lassú tűzön kevergetve főzzük 7 percig. Ekkor belekeverjük a halkockákat és újabb, két perc párolás után, a többi hozzávalót. Ha a rákok megpirosodtak és a kagylók kinyíltak elkészültünk.
A bazsalikomlevelekkel díszítve, jázminrizzsel körítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)