Harcsacurry
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
chili pehely |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 1 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 1 doboz
kókusztej |
10 |
0.3 |
0.4 |
1.4 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
édeskömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 szem
kardamom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
görögszéna mag |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
kurkuma |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 teáskanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 2 szál
zellerszár |
17 |
0.8 |
0.11 |
3.8 |
0.65 |
0 |
| 1 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 80 dkg
harcsa |
82 |
15.8 |
2 |
0.2 |
0 |
80 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy percig sütjük. Intenzív illata lesz. Ekkor hozzáadjuk a finomra metélt hagymát, a zúzott fokhagymát, a lime lereszelt héját és a szintén lereszelt gyömbért. Kevergetve süssük, két percig. Keverjük bele az apró kockára vágott paprikát és öntsük fel egy deci vízzel. Kis lángon, fedő alatt pároljuk öt percig. Adjuk hozzá a felkarikázott pórét és a vékonyra felszelt zellerszárat. Tovább kevergetve süssük zsírjára. Öntsük fel a kókusztejjel és adjuk hozzá a maradék curryt és a kurkumát. Ha újra felforrt, dobjuk bele a halkockákat és hat-hét perc alatt főzzük készre. Ekkor csavarjuk bele a lime levét és ízlés szerint sózzuk meg. Frissen tálaljuk.
Ha vendégeket várunk, készítsük el a szószt és a halat, csak, a vendégek érkezése előtt tegyük hozzá.
Adhatjuk párolt basmati rizzsel, de tortillába töltve is finom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)