| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zsenge zöldbab szárát levágjuk és sóval, az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel és a babérral ízesített vízben, roppanósra főzzük. Leszűrjük, de a levét ne öntsük ki és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne puhuljon tovább. A lilahagymát vágjuk kockára és kevés sóval elkeverve, hagyjuk állni öt percig. A leszűrt lét ízesítsük ecettel, cukorral és frissen őrölt borssal. Tegyük bele a babot és a hagymát. Jól hűtsük be.