| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál zellerzöld | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 2 evőkanál porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 1 teáskanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 dl olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 1 kg kiflikrumpli | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A burgonyát és a zellert sóval, borssal és a babérral ízesített vízben puhára főzzük. A héjától megtisztítva vékony karikára vágjuk, a zellert vékony csíkokra metéljük. Majd a finomra vágott hagymával, tálba rétegezzük és sóval, borssal, ecettel és cukorral ízesített langyos vízzel leöntjük. Másnapig állni hagyjuk, végül gondosan lecsepegtetjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a mustárt, a citromlét, sózzuk, borsozzuk, majd cseppenként hozzáadva az olajat, habverővel, majonézzé leverjük. Belekeverjük, a finomra vágott zellert és petrezselymet. Szükség szerint utánízesitve, hozzáforgatjuk a burgonyát. Jól behűtve tálaljuk.