| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 5 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 késhegynyi szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített vajon megpezsgetjük a lisztet, majd a tejet hozzáöntve, folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítve, besamel mártássá főzzük. Közben a zöldségkeveréket forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. A langyosra hűlt mártásba keverjük a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, beleforgatjuk a lecsepegtetett zöldségeket és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Kivajazott, zsemlemorzsával kihintett formába öntjük, melyet alufóliával szorosan beborítunk. Tepsibe tesszük a formát és vízzel a forma feléig felöntjük. 170 fokos sütőben fél óra alatt kigőzöljük. A formából, rövid pihentetés után, kiborítva felszeletelve tálaljuk.