Almás csirkemáj
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 2 dl
almabor |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
| 80 dkg
csirkemáj |
126 |
20 |
3.7 |
3 |
0 |
555 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított májat negyedeljük el, borsozzuk meg és a felhevített vaj-olaj keveréken süssük át, hirtelen. Vegyük ki és tartsuk melegen. A zsiradékban pároljuk roppanósra a kicsutkázott, meghámozott, vékony gerezdekre vágott almát. Ezt is szedjük ki. A zsiradékhoz öntsük hozzá a bort, sózzuk meg és tegyük bele a zsályát, forraljuk be a felére. Ekkor öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk tovább sűrűsödésig. Tegyük vissza a májat és az almát. Forraljuk össze.
Tálaljuk burgonyapürével.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)