Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bagel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Kemence, Kenyérsütő, Édes, Sós, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
2.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
5 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
7 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétféle lisztet összeszitáljuk és az 1 teáskanál cukorral és egy deci vízzel felfuttatott élesztőt, a közepébe vájt mélyedésbe öntjük. Az egyik tojás sárgáját félretesszük. A másik tojást és a maradék fehérjét a langyos tejjel és 5 dkg olvasztott, de nem forró vajjal, 2 teáskanál cukorral és 1 teáskanál sóval összekeverjük és lisztes keverékkel összegyúrjuk. 10 perc alatt rugalmas tésztává dagasztjuk. Kilisztezett tálban, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Kicsit átgyúrva 14 részre osztjuk. Először golyóvá, majd a közepét kilyukasztva, gyűrűvé formáljuk a tésztadarabokat és negyed órát kelesztjük. Egy megfelelő méretű lábosban 3 liter vizet 1 teáskanál sóval és 2 teáskanál cukorral felforralunk. A tésztakarikákat 1 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Tetejüket a félretett tojássárgájával lekenjük és ízlés szerint mákkal, szezám- vagy lenmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)