Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bagett

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 800 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
30 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt elkeverjük 3.5 deci hideg vízben, a lisztféléket és a sót összeszitáljuk, majd a két keverékből gondosan tésztát gyúrunk, majd, hogy sok levegőt dolgozzunk bele, csapkodjuk az asztalhoz jó sokszor, a tészta egyik végét fogva és mindig félbehajtva. Végül tegyük hűtőbe, egy éjszakára. Másnap átgyúrjuk, 2-3 rúddá formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 3 órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten. Sütés előtt, néhány helyen, ferdén vágjuk be a tetejét. Előmelegített 230 fokos sütőbe tesszük, melynek aljába vízzel teli tálat teszünk, majd a sütő hőfokát 200 fokra mérsékelve 20-25 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)