Bécsi töltött kacsa
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
vodka |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1/2 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 5 cl
vörösbor |
56 |
0 |
0 |
0.3 |
0 |
0 |
| 10 dkg
füstölt hús |
366 |
17.2 |
33 |
0.1 |
0 |
0 |
| 10 dkg
kacsamáj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1.5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 2 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
| 8 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 egész
kacsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfüvet szórunk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán elkaparjuk.
A zsemlékhez hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, a kacsamájat, a tojást, és az apró kockákra vágott füstölt húst. Sóval törött borssal, kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Végül hozzáöntjük a vörösbort és a töltelékanyagot jól összedolgozzuk, majd a kacsa hasüregébe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, fóliával letakarjuk és a sütőbe tolva kb. 55-60 percet sütjük. Ezután szétbontjuk a fóliát, a kacsára öntjük a vodkát és a sütőbe - most már fólia nélkül - visszatolva 8-10 percet sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)