Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bécsi töltött kacsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Szabadban
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint vodka 0 ? ? ? ? ?
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
5 cl vörösbor 56 0 0 0.3 0 0
10 dkg füstölt hús 366 17.2 33 0.1 0 0
10 dkg kacsamáj 0 ? ? ? ? ?
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
10 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 egész kacsa ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfüvet szórunk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán elkaparjuk.
A zsemlékhez hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, a kacsamájat, a tojást, és az apró kockákra vágott füstölt húst. Sóval törött borssal, kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Végül hozzáöntjük a vörösbort és a töltelékanyagot jól összedolgozzuk, majd a kacsa hasüregébe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, fóliával letakarjuk és a sütőbe tolva kb. 55-60 percet sütjük. Ezután szétbontjuk a fóliát, a kacsára öntjük a vodkát és a sütőbe - most már fólia nélkül - visszatolva 8-10 percet sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)