Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cseresznyés linzertorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
50 dkg cseresznye 65 0.8 0.3 14 1.9 0
12,5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
7,5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 adag tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2,5 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
10 dkg kristálycukor 400 0 0 99.9 0 0
2 dkg zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a porcukrot, a vajat, egy csipet sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hozzáadva a tojássárgáját csak addig gyúrjuk amíg a tészta összeáll. Fél-egy órára hűtőbe tesszük. Késfok vastagságúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát. Letakarjuk sütőpapírral, szárazbabot szórunk rá és 180 fokon 20 percig sütjük. Ez az úgynevezett vaksütés, majd a babot és a sütőpapírt levéve, még 5 percig sütjük. A zselatin felét előírás szerint beáztatjuk. A fele kristálycukorral és a vaníliarúddal felforraljuk a tejszínt, majd belekeverjük a beáztatott zselatint. Ha feloldódott, hagyjuk langyosra hűlni és a tésztára öntjük. A kimagozott cseresznyét a maradék cukorral és citromhéjjal ízesített kevés vízben roppanósra főzzük, belekeverjük a zselatint, majd langyosan a tortára terítjük, hűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal és citromfűlevélkékkel díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)