Csirkehússal töltött kínaikel
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
4 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
10 dkg
gouda sajt |
98 |
2.8 |
1.6 |
18 |
0 |
4 |
1 késhegynyi
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
3 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
2 db
kínaikel |
16 |
1.2 |
0.3 |
2 |
1.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Vágjuk félbe a kínai kelt és a belsejét vágjuk ki, hogy tölthető kis csónakokat kapjunk. A kivágott darabokat aprózzuk fel. A csirkemellet vágjuk kis kockára, majd a vaj felén süssük meg. Fűszerezzük sóval, borssal félidőben keverjük hozzá a keldarabokat, végül szórjuk meg a liszttel és, ha átpirult, öntsük fel a tejszínnel. Éppen csak egyet forraljunk rajta. Ha langyosra hűl keverjük bele a szerecsendiót, a citromlét és a tojássárgáját. Halmozzuk a kelbe, melynek a belső felszínét vékonyan megvajaztuk. Szórjuk a tetejére a megreszelt sajtot és terítsük rá a szalonnát. 180 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedett tepsiben süssük 20 percig, majd a fóliát levéve még tízet.
Külön tálkában tejfölt adhatunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)