| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 10 dkg reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 40 dkg laskagomba | 38 | 1.9 | 0.7 | 6 | 2.8 | 0 |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| 1 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 szál krinolin | 84 | 19 | 0.8 | 0.2 | 0 | 30 |
| 1 szál lángoltkolbász | 511 | 23 | 45 | 0.2 | 0 | 150 |
| 2 db tök | 30 | 1.1 | 0.1 | 6.1 | 8.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tökből viszonylag kis méretű, zsenge darabokat válasszunk. Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a darabokra vágott gombát hozzáadva süssük zsírjára. A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd jól csavarjuk ki. A krinolint és a kolbász tisztítsuk meg a bőrétől és daráljuk le, keverjük hozzá a finomra vágott fűszereket, a tojást, a zsemlét és a gombát. Óvatosan sózzuk, mert a kolbász is sós. Halmozzuk a masszát a hosszában kettévágott, meghámozott és kimagozott tökök üregébe és tegyük tepsibe. Öntsük alá a húsalaplét és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Kenjük meg a tetejüket a tejföllel és szórjuk meg a reszelt sajttal. Még 20 percre toljuk vissza a sütőbe.