Csirkés burrito
Hozzávalók
Csirkés burrito
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
1 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
15 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
ízlés szerint
erős pista |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
Mexikói fűszerkeverék |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 doboz
konzerv kukorica |
126 |
4.6 |
1.6 |
23.1 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Tortilla
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Csirkés burrito
A csirkét megsütjük, de a legegyszerűbb ha veszünk egy kész grillcsirkét. A madarat kicsontozzuk és a bőrével együtt apró darabokra vagdaljuk. A tejfölbe keverjük a fűszereket, a finomra vagdalt hagymát, a lecsepegtetett kukoricát, a kockára vágott paprikát és a reszelt sajtot. Erős pistát ízlés szerint adjunk hozzá. A tortillára kenjük a tejfölös mártást, rászórjuk a csirkedarabokat és a két szélét behajtva feltekerjük. Száraz serpenyőben, mindkét oldalát barnára sütjük.
Forrón tálaljuk, salátát adva mellé.
Tortilla
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat formázunk és késfok vastagságúra nyújtjuk. Vastag falú serpenyőben, takarékon mindkét oldalát megsütjük. Ha a tészta idő előtt felhólyagzik nyomjuk le lapátkanállal. Tálalásig tartsuk melegen.
Sült húsokkal, zöldségekkel tölthető, de mártogatókhoz is kitűnő.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)