Csirkés burrito
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
			Csirkés burrito				
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					1 db				
		csirke  					 | 
					132 | 
					20.9 | 
					5.2 | 
					0.5 | 
					0 | 
					60 | 
				
				
						
					| 1 db				
		kaliforniai paprika					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					1 fej				
		vöröshagyma  					 | 
					40 | 
					1.2 | 
					0.1 | 
					8.3 | 
					3.1 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		tejföl (20%)					 | 
					216 | 
					3.3 | 
					20 | 
					3.9 | 
					0 | 
					110 | 
				
				
						
					| 15 dkg				
		trappista sajt					 | 
					365 | 
					36 | 
					2 | 
					50.3 | 
					0 | 
					3 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		erős pista					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		Mexikói fűszerkeverék					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 1 doboz				
		konzerv kukorica					 | 
					126 | 
					4.6 | 
					1.6 | 
					23.1 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
Tortilla				
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 2 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kávéskanál				
		sütőpor					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 30 dkg				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			
Csirkés burrito
A csirkét megsütjük, de a legegyszerűbb ha veszünk egy kész grillcsirkét. A madarat kicsontozzuk és a bőrével együtt apró darabokra vagdaljuk. A tejfölbe keverjük a fűszereket, a finomra vagdalt hagymát, a lecsepegtetett kukoricát, a kockára vágott paprikát és a reszelt sajtot. Erős pistát ízlés szerint adjunk hozzá. A tortillára kenjük a tejfölös mártást, rászórjuk a csirkedarabokat és a két szélét behajtva feltekerjük. Száraz serpenyőben, mindkét oldalát barnára sütjük.
Forrón tálaljuk, salátát adva mellé.
Tortilla
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat formázunk és késfok vastagságúra nyújtjuk. Vastag falú serpenyőben, takarékon mindkét oldalát megsütjük. Ha a tészta idő előtt felhólyagzik nyomjuk le lapátkanállal. Tálalásig tartsuk melegen.
Sült húsokkal, zöldségekkel tölthető, de mártogatókhoz is kitűnő.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)