Sertésszűz édes-savanyú paprikával
Hozzávalók
Sertésszűz édes-savanyú paprikával és rizstésztával
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg
rizstészta (orzo) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
édeskömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
| 1 db
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Édes-savanyú paprika
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Sertésszűz édes-savanyú paprikával és rizstésztával
A fűszereket, a só kivételével, mozsárban összetörjük. A szójaszószt, a mézet és egy evőkanál olajat elkeverünk, majd beleforgatjuk a lehártyázott húst. Meghintjük a fűszerkeverékkel és jól rányomkodjuk. Fél órára félretesszük. A megmaradt olajban körben megpirítjuk, oldalanként kb egy percig, végül serpenyőstül 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8 percre, ne tovább, mert kiszárad.
Amíg a hús elkészül, a rizstésztát leöntjük forrásban lévő, sós vízzel és negyed órát állni hagyjuk. Tálalás előtt lecsepegtetjük és a hús alatt maradt szafttal átforgatjuk. Tálaláskor a tányér közepére szedjük a tésztát, körberakjuk a felszeletelt hússal, majd rákanalazzuk az édes-savanyú paprikát.
Édes-savanyú paprika
A felhevített olajban átpárolom a félfőre vágott hagymát és a reszelt, friss gyömbért. Hozzáadom a finomra vágott chilit, előtte ízlés szerint kimagozom és a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma illata felszáll, rádobom a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, lehetőleg három színűt használva. Éppen, csak átsütjük, majd ráöntjük a tejszínt és sóval, borssal fűszerezve összeforraljuk.
Sült húsok mellé kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)