Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés lasagne

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kávéskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
40 dkg lasagne tészta 0 ? ? ? ? ?
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet apró kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zsályát és a borsot, majd ízlés szerint sózzuk. felöntjük a borral és fedő alatt puhára pároljuk. A végén zsírjára sütjük. Közben elkészítjük a mártást és a sajtokat lereszeljük. Tepsibe simítunk egy réteg tejmártást és tésztalapokkal befedjük, rászórjuk a csirkemell egy résztét, megszórjuk az összekevert füstölt és trappista sajttal, majd mártással bevonjuk. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére tészta és egy vastagabb réteg mártás kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd a reszelt parmezánt rászórva, még negyed órát sütjük. Kockára vágás előtt 10 percig pihentessük.
Friss zöldsalátát adhatunk hozzá.
Nagyon jó vendégváró, előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)