| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kiskanál sáfrány | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 dl csirkehúsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál chili pehely | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál római kömény | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál koriander (mag) | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db lime | 36 | 0.8 | 0.1 | 0.7 | 0.3 | 0 |
| 40 dkg aszalt sárgabarack | 307 | 5 | 0.5 | 70.2 | 0 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 8 db csirke felsőcomb | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk és két evőkanál olajon, hirtelen, körbesütjük. A taginébe rakosgatjuk. A megmaradt olajon megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, a vége felé hozzáadva, a darabolt fokhagymát. A csirkehúsra halmozzuk, mellészórjuk az aszalt barackot. A fűszereket megőröljük, a répát és a gyömbért lereszeljük. A lime levét, lereszelt héját a fűszerekkel és a répával, az alaplébe keverjük és a csirkére öntjük. A taginéra rátesszük a tetejét, majd vastag lángelosztón, a lehető legkisebb lángon, másfél órát pároljuk. Néha a húsdarabokat fordítsuk meg. Mire elkészül sűrű, illatos, csodálatos zamatokkal bíró szaft marad alatta.