Csőben sült kelbimbó
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg
kelbimbó |
50 |
4.9 |
0.6 |
6.1 |
4.4 |
0 |
| ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 15 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított kelbimbókat főzzük sós vízben félpuhára. Ha megfőtt keverjük el a vajon pirított zsemlemorzsában és terítsük el egy tűzálló tálban. A habosra vert tojásokat keverjük el a tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval és reszeljük bele a sajt felét. Öntsük a tejfölös keveréket a kelbimbókra és szórjuk rá a maradék sajtot. Előmelegített sütőben addig süssük míg a tetején a sajt aranysárga nem lesz. A sütőből kivéve vágjuk kockára és melegen tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)