Csokis kocka
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
| 12 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
| 20 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 csipet
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csapott mokkáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 tábla
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
| 10 dkg
kandiscukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat és addig keverjük míg sima nem lesz. Szórjuk bele a sütőporos lisztet, a barna és kandiscukrot, fahéjat, szegfűszeget, végül 1 tábla vagdalt csokit és mandulát, majd keverjük össze. A tésztát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és simítsuk el. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült borítsuk ki a tepsiből és hagyjuk hűlni. Gőz fölött olvasszunk fel a maradék csokoládét és vonjuk be vele a sütemény tetejét. Ha nem sikerülne szépre a máz szórjunk rá reszelt csokit, kitűnően korrigálhatjuk vele. Ha megdermedt a máz, vágjuk egyforma kockákra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)