Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkini tortácska campanini bivaly mozzarellával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg Mozzarella di bufala campana DOP 0 ? ? ? ? ?
60 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Karikákra vágjuk fel a cukkiniket, lisztbe forgatjuk őket, majd 2 ek olajban kisütjük egy serpenyőben. Vajazzunk ki egy kerámia tálat, és az aljába tegyünk egy réteg kisütött cukkinit. Ezekre helyezzünk egy sor szeletre vágott campaniai bivalymozzarellát, majd a tetejére tegyünk megint egy sor cukkinit. Tegyük a tálat 10 percre előmelegített sütőbe, addig, amíg a mozzarella szeletek el nem olvadnak. Vegyük ki a tálat, öntsük a tetejére a felvert tojásokat – mintha rántottát készítenénk – és tegyük vissza a sütőbe ismét 10 percre.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)