Cukkiniben tálalt aszalt szilvás csirkeragu, narancsos bulgurágyon
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 40 dkg				
		csirkemell   | 110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 | 
				
						
					| 1 dl				
		száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 dl				
		tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 | 
				
						
					| 4 dkg				
		margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 fej				
		lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 4 db				
		cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 1 dl				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csésze				
		bulgur | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 db				
		narancs | 41 | 0.6 | 0.2 | 8.5 | 2.2 | 0 | 
				
						
					| 20 gramm				
		mandula | 610 | 27.6 | 52.2 | 6.8 | 9.8 | 0 | 
				
						
					| 7 db				
		aszalt szilva | 219 | 2.3 | 0.6 | 47.4 | 5 | 0 | 
				
						
					| 3 teáskanál				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A cukkinit megmossuk, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon, megsütjük a szeleteket.
Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a szeleteket, úgy hogy a vége túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk.
A bulgurt 1,5-szeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet. A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)