Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Debreceni tokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 szál debreceni 0 0 0 0 0 75
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd a finomra vagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta. Ekkor rádobjuk a ceruza vastagságú darabokra vagdalt húst és azt is megpirítjuk. Kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Belekeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a felkarikázott debrecenit és megfűszerezzük. Ha szükséges még kevés vizet öntünk hozzá és puhára főzzük.
Tarhonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)