| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 2 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 50 dkg krinolin | 84 | 19 | 0.8 | 0.2 | 0 | 30 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockára darabolt paprikát és a fűszereket. Ha a paprika összeesett, rádobjuk a darabolt paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával és kevés vízzel felöntve sűrű szafttá főzzük. Ha szükséges, némi vizet még adhatunk hozzá. A szaft legyen tartalmas, de elég bő ahhoz, hogy tunkolni lehessen. Végül beleforgatjuk a hosszában kettévágott, majd felkarikázott krinolint és összeforraljuk.