| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 3 evőkanál porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 | 
| 1 csomag zselatin | 0 | 85 | 0.1 | 0 | 0 | 0 | 
| 30 dkg eper | 39 | 0.9 | 0.6 | 7.2 | 0.8 | 0 | 
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 | 
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
| 1 csomag sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 16 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| 16 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
| 6 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A tojásfehérjéket verjünk addig, míg fényes kemény habot nem kapunk. A sárgáját keverjük ki a cukorral és vaníliás cukorral. Akkor jó ha a cukor már nem ropog és a krém szinte fehér. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és forgassuk bele óvatosan a tojáshabba. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítsuk el és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük meg. Ha megsült vegyük ki és pihentessük 10 percig mielőtt kiborítanánk a tepsiből. Várjuk meg míg teljesen kihűl és vágjuk lapjában félbe. A zselatint készítsük el a csomagoláson leírtak szerint és hűtsük le. A tejszínből verjünk kemény habot, adjuk hozzá a porcukrot és keverjük bele az összetört epret. Ha a zselatin már hideg, de nem kocsonyás keverjük a tejszínhabhoz. A krém kétharmadával töltsük meg a piskótát, a maradék krémet simítsuk el a tetején. Hagyjuk hideg helyen állni, néhány órát. Szeleteljük egyforma kockákra és a tetejét díszítsük tejszínhabbal és eperrel.