Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás-mandulás zöldbasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
10 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a zöldbabot. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Száraz grill húsok mellé illő köret, de előételként is kínálhatjuk, füstölt, főtt nyelv mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)