Gombás-szalonnás sertéstarja
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 kávéskanál
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| 10 dkg
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
| 80 dkg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra metélt vöröshagymát és a feldarabolt gombát. Közben a zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával fűszerezzük. A tarjaszeleteket kiverjük, sóval, borssal meghintjük, majd a gombával megtöltjük és a két szélét behajtva feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. A felhevített olajon körbesütjük a roládokat, majd kevés húsalaplét hozzáöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Az elfőtt levét alkalmanként pótoljuk, de a végére, csak sűrű szaft maradjon alatta.
Ferdén felszeletelve, a szaftjával leöntve, burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)