| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 20 dkg erdei gomba | 41 | 5.7 | 0.4 | 3.8 | 6 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 6 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 80 dkg tarja | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 72 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vékony szeletekre vágott tarját sóval, borssal meghintjük, majd a tenyerünkkel gyengéden kinyomkodjuk és a felhevített zsíron mindkét oldalát átsütjük. A húst kiszedjük és félre tesszük. A zsiradékban a finomra vágott hagymát átpároljuk, a fokhagymát és a pirospaprikát hozzáadjuk, jól összzepirítjuk és a borral felöntjük. A tarjaszeleteket visszahelyezzük és félpuhára pároljuk. Belekeverjük a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük és szükség szerint kevés vizet öntve hozzá, puhára pároljuk. Végül a liszttel símára kevert tejföllel behabarjuk.