| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| 40 dkg penne | 350 | 11.5 | 1.5 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg gombakonzerv | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg főtt füstölt sonka | 308 | 15.7 | 27 | 0.2 | 0 | 82 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felforrósított olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kétszer-háromszor átkeverve összesütjük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Összeforraljuk és nagy lángon kissé besűrítjük. Botmixerrel áttörjük. Belekeverjük a finomra vágott sonkát és a gombát, mártás sűrűségűre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal, csipetnyi cukorral fűszerezzük. Az előírás szerint megfőzött tésztát tányérokra halmozzuk, a ragut rámerjük és reszelt parmezánnal, bővel meghintve tálaljuk.