Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hajott fokhagymás buci

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
55 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
55 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk. Az élesztőt másfél deci langyos tejben felfuttatjuk. A krumplit áttörjük és a liszttel és az élesztős keverékkel dagasztani kezdjük. A többi langyos tejet fokozatosan dolgozzuk hozzá. Kissé ragadós, lágy tésztát kell kapnunk. Letakarva langyos helyen, kb. egy óra alatt, a duplájára kelesztjük. A vajat megolvasztjuk és a fokhagymát belezúzzuk. A kezünket belemártjuk a vajba és maréknyi tésztadarabot elveszünk. Fél centisre nyújtjuk, majd megkenjük a vajjal, négyrét hatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ismét kenés és hajtás következik. Ezt addig folytassuk, amíg a tésztából tart. Darával kihintett tepsibe rakosgatjuk a bucikat, majd negyed óra kelesztés után, 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Adhatjuk padlizsán- vagy töpörtyűkrém mellé, de bableveshez is finom.
Ízlésünk szerint keverhetünk a liszthez borsot vagy zöldfűszereket is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)