Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Indiai mangó chutney

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
50 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
4 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mangót és az almát feldaraboljuk, majd a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott chilit és a fűszereket beleszórva főzni kezdjük, amikor sűrűsödni kezd, beleöntjük az ecetet és rövid forralás után üvegekbe merjük. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Hideg sültekhez, sajtokhoz ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)