Joghurtos lángos
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 evőkanál				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 dkg				
		tej (3,6 %)					 | 
					273 | 
					26 | 
					27 | 
					0.5 | 
					0 | 
					92 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		joghurt					 | 
					52 | 
					3.2 | 
					2.7 | 
					3.8 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 5 dkg				
		élesztő					 | 
					78 | 
					16.7 | 
					1.2 | 
					0 | 
					0.2 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 1 kg				
		finomliszt					 | 
					345 | 
					13.5 | 
					1 | 
					70.4 | 
					0.2 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			Az összes hozzávalót egy tálban csomómentesre összekeverjük. Beolajozott, nyitott zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük, és egy napig békén hagyjuk!
Kb. a háromszorosára dagad!
Levágunk a tésztából annyit, amennyit éppen sütni szeretnénk, lisztezett deszkán, adagokra osztjuk, kézzel kerek formára igazítjuk, kihúzzuk, belül vékonyabbra, kívül vastagabbra.
Forró olajban sütjük. A nyers tészta napokig eláll a hűtőben és bármikor kivehetünk belőle, ha megkívánja a család, így mindig frissen tálalhatjuk!
Sajttal, tejföllel, fokhagymával, de még baracklekvárral is finom!
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)