Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kagyló paradicsomos vinaigrette mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Zöldség, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 evőkanál vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 kg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalók mennyiségét apró kockára vágva kell érteni. A kagylókat megsikáljuk, a szakállkájukat kitépjük és a nyitottakat kidobjuk. Vastagfalú, lefedhető serpenyőben fél deci vizet felforralunk. A kagylót beleszórjuk, majd lefedjük az edényt és néhányszor jól megrázva 3 percig főzzük a kagylókat. Szűrjük le és tegyük félre hűlni. Amíg hűl, dobjuk botmixer poharába a paradicsomot, öntsük rá az olajat, az ecetet, sóval, borssal ízesítve törjük simára. Végül keverjük bele a finomra vágott többi hozzávalót, de ezekkel már ne turmixoljuk. A kagylók közül, a ki nem nyíltakat dobjuk ki. Szedjük ki a húst a kagylóhéjból és az egyik kagylófélbe tegyük vissza, majd kiskanálnyi mártással leöntve, szobahőmérsékleten tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)