| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| 1/2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 4 dkg búzadara | 0 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| 1.5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 |
| 4 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 8 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 22 dkg rétesliszt | 349 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| 15 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 50 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Kerek tésztasütő formába terítjük. A túrót a darával, a maradék cukorral, a finomra vágott kaporral és egy tojássárgájával elkeverjük, majd két tojás, csipet sóval habbá vert fehérjével lazítjuk és a tésztával bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ekkor rásimítjuk a tojással elkevert tejfölt és még húsz percre visszatoljuk a sütőbe. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tortaszerűen szeletelve tálaljuk.