| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 doboz kókusztej | 10 | 0.3 | 0.4 | 1.4 | 0 | 0 |
| 10 dkg mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 10 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 csésze tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 2 csésze rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 1 igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 csomag réteslap | 348 | 11.6 | 1.2 | 72.1 | 0.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk össze a tejet, a kókusztejet és a kétféle cukrot, majd öntsük a rizsre. Öt percig kevergetve főzzük, majd a lángot eloltva, kendőt terítve a fedő alá, hagyjuk negyed órát pihenni. Ekkor keverjük bele a mazsolát és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy réteslapot terítsünk ki egy konyharuhára, csepegtessük meg olajjal, majd egy második lappal fedjük be. Terítsük rá a töltelék felét, majd a két szélét behajtva tekerjük fel. Ezt ismételjük meg a másik csomaggal is. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét is megkenjük olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.