Kolbászos kelkáposzta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
édeskömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 fej
kelkáposzta |
34 |
3.6 |
0.3 |
4.3 |
4.5 |
0 |
| 3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 6 szál
olasz kolbász |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Ez egy igazi téli olasz étel. A felhevített olajon süssük barnára a kolbászokat, majd egy tálon tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a hagymát és adjuk hozzá, a kis darabokra vágott, kelkáposztát. Kevergetve süssük, amíg kissé összeesik. Forgassuk bele a kis kockára szelt almát és az édesköményt, öntsük fel az alaplével vagy vízzel és a kolbászokat visszatéve, fedő alatt kis lángon pároljuk, bő fél órát. A fedőt levéve a levét süssük el. Frissen tálaljuk barna vagy fehér kenyérrel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)