Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét lehúzzuk. A félretett részt, mélyhűtőbe tesszük, később, levesnek használjuk el. Serpenyőben az olajat felhevítjük, majd, a mustárral bekent, sózott, borsozott húsok mindkét oldalát átpirítjuk rajta, a húsokat félretesszük, de melegen tartjuk. A zsiradékon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, a borral felöntjük és a húst visszatéve puhára pároljuk. Kevés vizet önthetünk alá, de a végére pároljuk zsírjára. Végül a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt hozzákeverjük.
Főtt tésztával vagy galuskával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)