| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
köröm |
326 | 16 | 29 | 0.3 | 0 | 0 |
| 5 dkg zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 evőkanál fűszerpaprika | 342 | 13 | 4 | 63 | 0 | 0 |
| ízlés szerint köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, fűszerpaprikával meghintjük, sózzuk, borsozzuk beledobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd vízzel felengedjük és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leomoljon. Szaftja legyen bőséges, de tartalmas. Ez egy igazi tunkolós étel. Ha nem kuktában készítjük, a puhulási ideje 3-4 óra. Aki szereti, a végén, a krumplit is belefőzheti.