Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kuglófsütőben sült kalács

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csomag szárított élesztő 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az egyik tojást szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük. 2 deci langyos tejben elkeverünk egy teáskanálnyi cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk és a tojással, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval dagasztani kezdjük. Ha szükséges a maradék tejet fokozatosan adjuk hozzá. Dagasztás közben adagoljuk bele az olvasztott, de nem meleg vajat. Meleg helyen egy órát hagyjuk kelni. Vajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába egyengetjük. A tetejét a kissé felvert fehérjével bekenjük és 175 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd borítsuk tálra. Felszeletelve tálaljuk. A porcukor ízlés kérdése.
Kis vaj és lekvár kíséretében pompás reggel vagy uzsonna, de pástétomok mellett is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)