| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 szelet kenyér | 251 | 10 | 0.8 | 53.5 | 1.1 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 doboz sertésmájkrém | 324 | 15.9 | 27.7 | 0.3 | 0 | 224 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szikkadt kenyérszeleteket felét megkenjük a májkrémmel, majd két szeletenként összeborítjuk és jól összenyomkodjuk. Megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, forrón kínáljuk.