Gombás röszti reggelire
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 csokor				
		petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
				
						
					| 1 ág				
		kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 40 dkg				
		cheddar sajt (chester) | 495 | 25.5 | 27 | 37 | 0 | 97 | 
				
						
					| 4 dl				
		tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 | 
				
						
					| 40 dkg				
		csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 | 
				
						
					| 15 dkg				
		bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
				
						
					| 5 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 8 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
				
						
					| 50 dkg				
		főtt burgonya | 77 | 2 | 0.01 | 17.5 | 2.2 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A melegen reszelt burgonyát, két tojással elkeverjük. A felhevített, 1 evőkanál olajon átsütjük, a kicsire vágott, 1 fej hagymát, végül hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sózva, borsozva, kissé összesütjük a belekevert burgonyával. Átfordítjuk és visszatesszük a serpenyőbe. Kissé pihenni hagyjuk. A bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsíron megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát és a finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, majd a reszelt cukkinival összepároljuk. A félretett tojásokkal, a pörccel, a reszelt cheddar felével és a tejjel elkeverve, sóval, borssal ízesítve, a burgonyalepényre kenjük. A 175 fokos sütőben fél órát sütve, majd a maradék reszelt sajttal meghintve, 200 fokon 15 percig pirítsuk. Tálalás előtt negyed órát pihentessük.
Cikkekre vágva, salátával kínáljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)