| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 10 dkg juhtúró | 283 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 12 |
| 4 szelet
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| 8 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 4 db császár zsemle | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kiolajozott serpenyőben a baconszeleteket ropogósra sütjük, majd félretesszük. A gyengén kivert, sóval és borssal meghintett karajszeleteket, a többi olajon hirtelen megsütjük. Ezeket is félre tesszük. A sütőzsiradékot a juhtúróhoz keverjük, kevés borssal és a zúzott fokhagymával elkeverjük. A zsemléket, majdnem félbe vágjuk és a száraz serpenyőben a vágott felüket kissé megpirítjuk. Az alsó részt a juhtúróval megkenjük, a karajszeletet, majd a bacont ráterítjük és kissé összenyomva, sok salátával tálaljuk.