Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vagdalt sütőben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Bundázott , Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemlét a tejben áztassuk meg, majd jól csavarjuk ki. A darált hússal, az egy teáskanál zsírban megpirított hagymával és a belekevert fokhagymával, a tojással, valamint a fűszerekkel jól keverjük el. Formázzuk 8 gombóccá, majd lapítsuk el. Forgassuk zsemlemorzsába, majd rakjuk rá, a bezsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süssük 10 percig, majd átfordítva, még ugyanannyit. Frissen burgonyapürével tálaljuk, hidegen, szendvicsbe ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)