Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Milánói makaróni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 doboz sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
40 dkg makaróni 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd a vékony csíkokra vágott gombát rádobva a zsírjára sütjük. Beletesszük a szintén vékony csíkokra vágott sonkát és a kis doboz paradicsompürét. Nagy lángon, addig kevergessük, amíg élénk színét elveszti. Megfűszerezzük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet. Kis lángon rotyogtassuk, amíg besűrűsödik. Amíg a ragu fő, a tésztát előírás szerint megfőzzük. Frissen tálaljuk a ragut a tésztakupac közepébe öntve. A reszelt parmezánt külön tálkában kínáljuk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)