Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pácolt brie

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg Brie 49 3.4 1.5 5.3 0 5
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket és az olaj harmadát öntsük mixerbe, keverjük simára. A sajtokat a méretüktől függően vágjuk félbe vagy harmadba. A sajtok mindkét oldalát kenjük meg a turmixolt páccal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük dobozba és öntsük le a félretett olajjal. A lényeg az, hogy a sajtot lepje el az olaj. Hűtőben, egy hétig pihentessük. Remek előétel, pirítóssal kínáljuk.
Sör vagy bor mellé nélkülözhetetlen.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)