Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parasztleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 maréknyi fodros kockatészta 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint piros arany (csípős) 71 2.1 4.4 5.8 0 0
1 evőkanál zellerzöld ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát és a tésztát barnára pirítjuk rajta. Belekeverjük a kolbászt és az uborkagyalun leszelt burgonyát. Ezzel is összesütjük. Végül liternyi vízzel felöntve mindent puhára főzzünk. Közben csípős paprikával, sóval és borssal ízesítjük. A tányérokba egy evőkanál tejfölt kenünk, erre tálaljuk a levest, majd kevés finomra vágott zellerzölddel meghintjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)