Afélia (vörösboros sertéshús) bulgur piláffal
Hozzávalók
Afélia
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
6 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
koriander (mag) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
1 kg
sertéscomb |
160 |
17.5 |
23.9 |
0.3 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Bulgur piláf
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
csirkehúsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
bulgur |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2.5 dkg
cérnametélt |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Afélia
Vágjuk pörköltnek való kockára a húst. Keverjük össze a vörösborral, a zúzott korianderrel, az őrölt borssal és a fahéjrúddal. Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap csepegtessük le gondosan, vastag falú serpenyőben, a felhevített olajon, részletekben, süssük barnára. Öntsük ki a felesleges olajat, majd a húst visszatéve az edénybe öntsük rá a páclét és, annyi vizet, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. Csak sűrű mártás maradjon alatt, ha szükséges a lángot emelve, fedő nélkül főzzük el a levét.
Cipruson bulgur piláffal és sűrű joghurttal tálalják.
Bulgur piláf
Öntöttvas edényben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróbbra tördelt cérnametéltet és pirítsuk tovább, amíg enyhén megbarnul. Keverjük hozzá a bulgurt és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk meg, majd lefedve, kis lángon főzzük tíz percig. Kapcsoljuk ki a lángot és még tíz percig hagyjuk pihenni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)