| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| 20 dkg füstölt sonka | 203 | 15 | 15 | 0.3 | 0 | 95 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 1 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 kg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 15 dkg tarhonya | 392 | 15 | 3.4 | 72.9 | 3.2 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kis kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon a finomra metélt hagymát és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tetszőlegesen felvagdalt krumplit, a felszeletelt paprikát, a paradicsomot, megfűszerezzük, visszatesszük a pörcöt és felöntjük, annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Rázogatva főzzük, majd a végén, nem a láng fölött, letakarva, negyed órát hagyjuk pihenni.