Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Báránycurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 95 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1/2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1.5 evőkanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál ghí ? ? ? ? ? ?
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Forrósítsuk fel a ghít egy serpenyőben. Pattogásig melegítsük rajta a római köményt és a koriandert. Adjuk hozzá a turmixban összetört hagymát, fokhagymát és gyömbért. Tegyük bele a chilit és a garam masalát, majd dobjuk bele, az ujjnyi darabokra vágott bárányhúst. Sózzuk meg és süssük fehéredésig. öntsünk hozzá a joghurtot és két deci vizet. Ha felforrt fedjük le, és néhányszor megkeverve, főzzük, kis lángon, 40 percig. Ekkor, adjuk hozzá, a lehámozott, kimagozott és apróra vágott paradicsomot, majd további fél óra alatt, pároljuk a bárányt puhára, ha szükséges, nagy lángon, főzzük a levét sűrűre.
Apróra vágott korianderzölddel megszórva tálaljuk. Naan kenyeret adjunk hozá.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)