Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ördögi palóctokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál erős pista ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsíron kisütjük az apróra vagdalt szalonna zsírját, majd megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst és nagy lángon fehéredésig sütjük. Lefedjük és a lángot kicsire véve pároljuk. Háromnegyed óra párolás után zsírjára sütjük, hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Átkeverjük és felöntjük húsalaplével, belekeverjük az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot és a kockára vágott burgonyát. Annyi lé legyen rajta, hogy éppen ellepje. Puhára főzzük, tálalás előtt behabarjuk a liszttel és apróra vágott kaporral elkevert tejföllel.
Friss, puha kenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)